Třináct nových luxusních hotelů pro příští sezonu 2023. Zavedou vás do hor i na pobřeží oceánů

Třináct nových luxusních hotelů pro příští sezonu 2023. Zavedou vás do hor i na pobřeží oceánů

Plovoucí hotely, horská panoramata v Japonsku nebo ubytování v rakouském zámku. Podívejte se na nejzajímavější novinky v nabídce luxusních hotelů po celém světě. Vybrali jsme třináct tipů na exkluzivní dovolenou.

Následkům pandemie a ekonomické krizi navzdory, hotelový byznys vzkvétá. Luxusní hotely zaznamenávají rekordní poptávku a reagují na ni dramatickým nárůstem nabídky lukrativního ubytování. Nejvíce nových projektů je ve Spojených státech (5220 hotelů s dohromady 621 tisíci nových pokojů) a v Číně (3963 nových hotelů poskytuje celkem 701 tisíc pokojů).

Které z nich nejvíce zaujmou pro svůj luxus, nádherný výhled a dokonalé služby? Vybrali jsme třináct z nich.

Aman Niseko – Japonsko

Tento komplex je inspirovaný tradičním japonským stylem rjokan. Ten vychází z historických zájezdních hostinců, které poskytovaly cestovatelům místo pro odpočinek a klid. Hotel se nachází vysoko na svazích hory Moiwa v přírodní rezervaci a nabízí pouze třicet pokojů uvnitř a jednatřicet samostatných malých rezidencí na rozlehlém zalesněném pozemku.

Všechny pokoje mají otevřený krb a vlastní koupelnu v minimalistickém japonském stylu furo. Atraktivitu horského útočiště zvyšují lázně Aman, které využívají místní termální prameny, a vynikající japonská a italská restaurace.

St. Regis Kanai Resort Riviera Maya – Mexiko

Tento ekologický udržitelný přímořský resort na Mayské riviéře má propracovaný design se 124 pokoji a apartmány a 32 vilami se soukromými bazény. Jedinečný prostor bude rozdělen do protínajících se kruhů z bílého betonu a reflexního poloprůhledného křišťálu.

Kempinski Floating Palace – Dubaj

Plovoucí budova s dvanácti luxusními vilami, které nikdy nejsou na jednom místě. Futuristické neuvěřitelné ubytování na moři nabízí Kempinski Floating Palace v Dubaji. Hosté na palubě svých hotelů zakotví u jedné z nejexkluzivnějších dubajských pláží na Jumeirah Beach Road a po moři zpět do pokoje nebo samostatné vily je dopraví motorový člun. Vedle přístavu jachet se nachází i prostor pro dalších šestnáct lodí. Hlavní budova plovoucího paláce je rozdělena na čtyři části, které jsou uprostřed propojeny skleněnou pyramidou. Resort nabízí luxus pětihvězdičkového hotelu.

Mandarin Oriental Costa Navarino – Řecko

První projekt řetězce Mandarin Oriental Hotel Group v Řecku se nachází v historickém zálivu Navarino na jihozápadním pobřeží Peloponésu. Resort se otevře na jaře 2023 a bude mít 48 velkých vil a 51 pokojů. K dispozici jsou také velké lázně a vnitřní i venkovní bazény.

Rosewood Schloss Fuschl – Rakousko

Společnost Rosewood bude koncem příštího roku otevírat legendární hotel Schloss Fuschl. Nachází se na břehu jezera a za sebou má kouzelnou historii. Klientům nabídne na výběr z 98 pokojů, včetně apartmánů nebo chatek u jezera. Součástí jeho služeb budou i wellness, fitness centrum a vnitřní a venkovní bazény.

Naviva Punta Mita – Mexiko

Přírodní útočiště se nachází v lese a nabízí výhled na Tichý oceán. Zcela nový hotel nabízí ubytování v sousedství oblíbeného letoviska Four Seasons Punta Mita. Komplex s all-inclusive službami připomíná spíše soukromý dům než letovisko.

Nobu Roma – Itálie

Nobu se nachází v centru Říma na ulici Via Veneto a je spojením dvou budov z 19. století. Nabízí 122 pokojů a apartmánů, velkolepou zelenou střešní terasu, městské lázně s kompletními službami a restauraci Nobu

One&Only One Za’abeel – Dubaj

Resort se nachází v exkluzivní dubajské čtvrti Za’abeel a kromě ubytování nabízí i soukromé domy ke koupi. Součástí hotelu bude také nejdelší budova na světě, obrovské lázně nebo jedenáct restaurací a barů.

The Ritz-Carlton Paradise Valley-The Palmeraie – Arizona, Spojené státy

Nový projekt Paradise Valley z řetězce hotelů Ritz-Carlton bude otevřen na podzim 2023 a nabídne 215 pokojů a apartmánů, unikátní prezidentské apartmá o rozloze 687 čtverečních metrů a bazén o rozloze 37 čtverečních metrů. K dispozici ubytovaným bude také dvoupatrové luxusní wellness centrum.

Masai Mara Lodge – Keňa

V africkém komplexu bude poskytovat ubytování dvacítku luxusních stanů místo tradičních pokojů. Masai Mara Lodge nabízí dokonce i prezidentské a propojené rodinné stany. Všechna jednotlivá apartmá mají vlastní terasu a výhled na řeku. Hotel bude jediným luxusním resortem v národní rezervaci Mara.

Banyan Tree Ilha Caldeira – Mozambik

Banyan Tree Tree se nachází na soukromém ostrově Ilha Caldeira u pobřeží Mosambiku a nabízí čtyřicet soukromých vil s bazénem a nádherným výhledem na oceán. Ostrov je skvělým místem pro potápění s rozmanitým korálovým a mořským životem.

Riviera Maya v Kanai – Mexiko

Pro milovníky klasického hotelového ubytování se bude během příští sezony otevírat komplex Riviera Maya. Hotel se 180 pokoji i apartmány se nachází v luxusním komplexu přímo na pláži v mexickém Kanai. Součástí služeb bude prestižní restaurace, bar přímo u bazénu, plážový klub nebo lázně.

W Sydney – Austrálie

Hotel s jednoduchým názvem W bude otevírat na podzim 2023. Přímo v centru Sydney nabídne dokonce 585 pokojů a apartmánů. Svým hostům poskytne zázemí ve dvoupatrovém střešním baru, vyhřívaném nekonečném bazénu, lázních, posilovně, restauraci s celodenním provozem a baru.

14. listopad, 2022