Thajsko

Země úsměvů, kde se budete cítit příjemně v každou roční dobu

Někdo má rád pulzující letoviska plná energie, zábavy a divokého nočního života nebo příležitostí k vodním sportům na pláži a v moři. Jiný zase dává přednost téměř opuštěným ostrovům, kde život pomalu a líně plyne, průzračně čisté moře poklidně šumí a láká ke šnorchlování a kde si člověk ve svém hektickém živote konečně najde čas jen sám na sebe. A někoho zase nejlépe nabije aktivní odpočinek, objevování tisíciletých chrámů, pozorování přírody a někdy třeba trochu adrenalinových sportů. A všech těch 100 lidí se stovkou chutí se klidně může vydat do Thajska, které nabízí pro každého něco.

Díky příjemnému tropickému klimatu láká tahle země k návštěvě v každou roční dobu.

Na výběr máte ze široké škály ubytování. Jsou zde jak luxusní hotely s veškerým komfortem, tak hotely a resorty střední třídy a stále na dobré úrovni.

Mnoho návštěvníků přitahuje celosvětově populární thajská kuchyně. V každém jídle se snoubí několik druhů chutí, bylinek a koření a vše se skvěle doplňuje.

Thajsko je velice tolerantní a bezpečná země. Platí to jak pro hektický Bangkok, tak pro turistická letoviska i pro malé vesnice.

Návštěva místních pláží a ostrovů je oblíbená u čím dál více turistů z celého světa. V Thajsku je krásná rozmanitá příroda i terén. Takže každá pláž a pobřeží má jedinečný charakter a neopakovatelnou atmosféru a je vyhledávána jiným typem turistů. Každý si vybere. Kdo má rád rušná turistická letoviska, vodní sporty a luxusní hotely, měl by se vydat na západní pobřeží omývané Andamanským mořem. Ve stejné oblasti najdete známý ostrov Phi Phi, jeden z nejatraktivnějsích ostrovů na světě, kde průzračné moře láká ke šnorchlování. Poblíž je Koh Lanta s rušnými i klidnými plážemi, na kterých budete téměř sami. V severním zálivu Thajska najdete ostrovy Koh Samet, který je součástí podmořského národního parku, a Koh Chang, jeden z největších thajských ostrovů, s dlouhými písečnými plážemi, vodopády a džunglí ve vnitrozemí.

Thajské lázně jsou osvěžující vzpruha pro tělo i pro duši. Nejrůznější lázně, wellness aktivity a relaxační pobyty si získávají čím dál širší oblibu po celém světě. Thajsko nabízí všechny tyto služby na velmi vysoké úrovni. Najdete tu široké spektrum lázeňských center a v nich celou řadu rozmanitých procedur. Můžete si užít jak čistě tradiční, tak různě holistické, ajurvédské, nebo i moderní medicínské. Kde jinde si dopřát klasickou thajskou masáž než přímo v jejím domově Thajsku.

K Thajsku dnes již neodmyslitelně patří golf. Tento populární sport zde má výborné zázemí a na golfová hřiště na vysoké úrovni narazíte v různých částech země. Své golfové výlety můžete lehce spojit s výpravami za poznáním historie země, ale stejně tak dobře se sem můžete vydat si zahrát s přáteli nebo vzít rodinu, která bude odpočívat u moře, zatímco vy se budete věnovat své golfové vášni. Příznivé počasí láká do Thajska golfisty v průběhu celého roku.

Jak by se vám líbilo cestovat zpět v čase a pocítit starobylou atmosféru měst Lampang a Lamphun nebo si užít příjemně pomalé tempo poklidných venkovských městeček Nan a Phrae? Můžete se také zaposlouchat do šepotu chladivého horského vánku v provinciích Phetchabun a Phitsanulok nebo se ponořit zpět do dob legendární khmérské civilizace ve stínu starých chrámů v Buriramu a Surinu. Ti, kteří mají rádi dobrodružství a treking, by se měli vydat do oblasti Loei a Chaiyaphum. Až dostanete chuť na lahodné čerstvé ovoce z místních sadů a farem, navštivte Chantaburi, kde zažijete autentickou atmosféru tamních trhů. Do Trangu se vydejte za výbornými ingrediencemi, které jsou základem vynikajících místních specialit., ale najdete je také na malých ostrovech s bílými plážemi a doslova průzračným mořem - Koh Mook a Koh Kradan. Preferujete-li ke koupání a relaxaci ostrovy, tak na vás čekají se svými zelenými mangrovníkovými háji a průzračným mořem "Thajské Maledivy" v oblasti Ranongu - například Koh Phayam.

A pro ty kteří už vše uvedené viděli a zažili, je tu ještě národní park Khao Luang s překrásnými vodopády a nejvyšší horou Thajska nebo růžoví delfíni v Nakhon Si Thammarat

15. září, 2016