Novinky ze Spojených Arabských Emirátů

Minulý týden jsme nemohli chybět na konferenci Spojených Arabských Emirátů, kde jsme pro vás čerpali novou inspiraci z této destinace. Emiráty zde byli představeny tak, jak je mnoho lidí zatím nevnímá - a to jako země bohatá na historii, kulturní bohatství a aktivní trávení volného času... V článku se také dočtete o jedinečném letadle Airbus A380, které nově létá na lince Praha - Dubaj!

Mimo moderní a vibrující velkoměsta, můžete zažít nespočet zážitků - ať už na úchvatném pouštním safari, nebo v charismatických horách. Emiráty jsou destinace s nekonečnými možnostmi, kde můžete svou dovolenou prožít aktivně, a odnášet si tak domů mnoho zajímavých zážitků a vzpomínek.

Spojené Arabské Emiráty jsou skvělou volbou pro golfisty, nabízející opravdu prvotřídní golfová hřiště, na kterých se pořádají mezinárodní turnaje a mistrovství.

Airbus A380
Mnoho z vás už zřejmě také zaregistrovalo z médií, že od 1.5.2016 létá z Prahy do Dubaje největší osobní letadlo světa, Airbus A380. Tento letoun je operován leteckou společností Emirates, která je zároveň největším operátorem A380 na světě. Letadlo je dvoupatrové. Spodní paluba je vyhrazena pro Economy třídu, a horní paluba je určena výhradně cestujícím v první třídě a Business class. Za horní palubu se určitě vyplatí připlatit, jedinečným lákadlem je bar, ale také sprchy a lázně. Sedadla jsou plně polohovatelná, a každý cestující má obrovský prostor, vč. vlastního minibaru. Během letu je podáváno prémiové občerstvení, vč. kaviáru a prémiových značek nápojů. Samozřejmostí je v A380 zásuvka ke každému sedadlu (i v economy třídě) a WiFi připojení!

Ajman - nová luxusní destinace
Na konferenci jsme objevili emirát Ajman, který u nás bývá neprávem přehlížen... Je perfektní volbou pro vaši dovolenou, a to zejména díky své jedinečné poloze! Leží jen pár minut jízdy autem od Dubajského letiště. Nabízí klid a plážovou dovolenou, ale zároveň je blízko Dubaje. Skvělá volba pro všechny, kteří nechtějí Dubaj během svého pobytu vynechat, ale zároveň mají rádi klid. Také ideální pro businessmany na služební cestě, kteří potřebují být v rychlém dosahu od Dubaje, a chtějí si také odpočinout.

V Ajmanu vřele doporučujeme luxusní hotel Ajman Saray (http://unitravelgroup.cz/exotika/spojene-arabske-emiraty/ajman/ajman-saray-a-luxury-collection-resort).

Hotel je vhodný i pro golfisty, v okolí je hned několik golfových hřišť.

26. květen, 2016